Studiu | Bucureștiul oferă cele mai bune condiții din lume pentru munca la domiciliu

Viteza mare a internetului, costul echipamentelor IT, serviciile de cumpărături de la distanță cu livrare la domiciliu și prețurile relativ mici fac din Capitala României cel mai favorabil oraș din lume pentru munca de la domiciliu, arată un studiu britanic.

În topul realizat de Broadband Deals, o companie britanică de agregare de date, Bucureștiul este pe primul loc, depășind orașe americane precum Houston, Las Vegas sau Atlanta. Budapesta este pe locul 5. Între primele 20 clasate în acest top, doar Hong Kong, Houston și Dublin depășesc Bucureștiul în termeni de viteză a Internetului.

Corporațiile cu sediu la București și-au trimis angajații să lucreze de acasă în timpul stării de urgență produsă de pandemia de Covid-19, iar între timp multe au decis să continue lucrul la domiciliu și după încetarea stării de urgență, informează Televiziunea Română.

În timp ce numărul locurilor de muncă la domiciliu a crescut de patru ori în ultimele luni, proprietarii clădirilor de birouri se așteaptă ca la finalul pandemiei să aibă loc o renegociere a contractelor de chirie.

Foto: Primăria Municipiului București

Comentarii Facebook


Știri recente