Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului, aflaţi sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei.

Proiectul Sănătate pentru Sate s-a desfăşurat în urma unui protocol de colaborare încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății în data de 3 septembrie 2015. El a fost implementat în perioada 12 septembrie 2015 – 29 iulie 2017. Beneficiarii celor 48 de ediţii s-au ridicat la 6680. Ultima acţiune a avut loc la Perşunari, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova.

Campania de Prevenție și educație pentru sănătate a reprezintat o extensie a Campaniei Sănătate pentru Sate (desfășurată în baza protocolului din 03.09.2015). Perioada de derulare a fost 4 august 2016 – 19 septembrie 2017. Au fost înregistraţi 6726 beneficiari în cele 34 de ediţii ale campaniei. Ediţia din localitatea prahoveană Pleaşa a fost ultima acţiune cuprinsă în proiect.

Detalii despre obiectivele proiectelor, resursele implicate, domeniile de sănătate abordate pot fi consultate în rapoartele de mai jos.

Programul Sănătate pentru Sate

Campania de Prevenție și Educație pentru Sănătate

  

Foto credit: Voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente