Prevenție și Educație pentru Sănătate, momente artistice pentru 350 elevi din Prahova

O nouă ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate a avut loc ieri în localitatea Pleaşa din judeţul Prahova. Peste 350 elevi au primit sfaturi privitoare la sănătate şi conduită, dar și produse de igienă. La final au avut parte de un program artistic.

Acțiunea din 19 septembrie 2017 s-a desfășurat la Școala Gimnazială din Pleaşa, comuna prahoveană Bucov, și a fost una dintre cele mai reușite activități conform coordonatorului voluntarilor de la Paraclisul CMN, Dan Prună.

Elevii din clasele 1-8 au aflat de la medicul stomatolog Claudia Buduna tehnica corectă de periaj dentar și necesitatea utilizării mijloacelor auxiliare periajului. Dr. Claudia Buduna a subliniat, de asemenea, importanța vizitei la cabinetul stomatologic de două ori pe an.

Psihologul Drd. Raluca Simion le-a vorbit tinerilor despre fenomenul bullying:

Este important să prevenim acest comportament care ia amploare în special în mediul urban, unde accesul la tehnologie accentuează violenţa. În zonele rurale, fenomenul pare să fie mult mai redus datorită expunerii mai mici la violente şi consumului energetic prin muncă fizică, a explicat Raluca Simion.

În partea a doua a acțiunii, elevii au avut parte de un program artistic oferit de profesori și studenți de la Facultatea de Arte a Universității Hyperion. Acesta a constat într-un recital de muzică uşoară şi jocuri interactive, sub coordonarea Prof. Silvia Ciobanu şi Mihaela Triboi.

Pr. paroh Marius Gheorghe, dar și Directorul școlii din Pleaşa, Puiu Matei Nicolae, și-au exprimat aprecierea față de activitate și au transmis mulțumiri organizatorilor și voluntarilor Paraclisului CMN.

Darurile oferite de voluntari au provenit din donația Carrefour România. Campania Prevenție și Educație pentru Sănătate se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi sub îndrumarea Părintelui Arhim. Ciprian Grădinaru, iniţiator şi coordonator al tuturor campaniilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale.

Campania Prevenție și Educație pentru Sănătate a început în 4 august 2016 și a ajuns la peste 6.700 de beneficiari din mai multe zone din țară. În afară de voluntarii din București un nucleu separat al campaniei funcționează în Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente