Contactat de Basilica.ro, arhim. Valentin Mâțu a adresat mulțumiri tuturor celor care contribuie la reconstrucția clădirii de chilii a Mănăstirii Turnu.
„Am simțit ajutorul lui Dumnezeu prin grija semenilor”, a declarat pentru Basilica.ro părintele stareț.
„Atât de mulți oameni s-au gândit la noi, atât de mulți oameni ne-au sprijinit printr-un cuvânt, printr-o idee, cu un fapt, cu o mică donație. Aș vrea pe această cale, să le mulțumesc public, că prin ei am simțit prezența, dragostea și bunătatea lui Dumnezeu”.
Stadiul lucrărilor
Într-o primă etapă, echipele de muncitori au finalizat cu succes elevația din beton. Următoarele stadii includ realizarea umpluturii, hidroizolația, termoizolația și execuția instalațiilor sub cota 0.00.
Lucrările de reconstrucție au survenit ca necesitate în urma unui incendiu. Focul a izbucnit la etajul I al corpului Stăreție al Mănăstirii, extinzându-se rapid la acoperișul clădirii chiliilor, majoritatea construcției fiind din lemn.
„În noaptea din 5 spre 6 iunie 2023 s-a dezlănțuit asupra noastră o grea încercare: mănăstirea noastră a ars. Ne-am pus multe întrebări, însă ce este cu adevărat minunat este că, după această grea cumpănă, am simțit ajutorul extraordinar de mare al lui Dumnezeu”, a precizat arhim. Valentin Mâțu.
Suprafața avariată a fost estimată între 600 și 800 mp, ceea ce reprezintă aproximativ 50-75% din clădire.
„De la zi la zi văd mai multă grijă din partea lui Dumnezeu, mai multă purtare de grijă venind din partea dumneavoastră, a celor care ne sprijiniți și sunteți alături de noi, pentru care-L rugăm pe bunul Dumnezeu să vă aducă bucurii, împliniri și să vă poarte de grijă în toate zilele vieții dumneavoastră, tuturor!”, a adăugat starețul Mănăstirii Turnu.
Istoricul locului
Arhim. Valentin Mâțu, starețul Mănăstirii Turnu, a transmis prin intermediul unui conținut video mai multe detalii istorice și religioase legate de acest loc:
„Mănăstirea Turnu, din localitatea Târgușoru Vechi, amplasată pe o veche vatră de civilizație, 2100 de ani de existență continuă. Aici se văd ruinele a șapte biserici, una dintrele ctitoria lui Vlad Țepeș”.
Cum putem contribui?
Cei care doresc să ajute pot direcționa 3,5% din impozitul pe venit completând Formularul 230 sau pot contribui direct accesând acest link.
Foto credit: Facebook / Mănăstirea Turnu