Starețul Efrem Vatopedinul s-a întâlnit cu arhonții Patriarhiei Ecumenice în America

În contextul vizitei sale în Statele Unite ale Americii, starețul mănăstirii Vatoped s-a întâlnit miercuri, 3 octombrie, cu membrii Ordinului Sfântul Andrei.

Arhonții Patriarhiei Ecumenice au oferit miercuri seară o cină în cinstea delegației Mănăstirii Vatoped.


Ordinul Sfântul Andrei al Patriarhiei Ecumenice

Ordinul Sfântul Andrei al Patriarhiei Ecumenice a fost organizat în Duminica Ortodoxiei din anul 1966, când Arhiepiscopul Iakovos a oferit de oficii (ordine) pentru treizeci de laici implicați în viața Bisericii.

Arhontele este o persoană onorată de Patriarhul Ecumenic pentru serviciul remarcabil față de Biserică și care reprezintă un lider distins și respectat al unei comunități creștin-ortodoxe.

Maica Domnului Vimatarissa

Vizita starețului Efrem în America este ocazionată de aducerea unei replici a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Vimatarissa („Altărița”) păstrată în sfântul altar al bisericii centrale a mănăstirii Vatoped din Muntele Athos.


Citește și Starețul Efrem Vatopedinul a oferit Mănăstirii Diaconești o copie a icoanei Maicii Domnului Vimatarissa


Copia icoanei a fost oferită sâmbătă, 29 septembrie, Mitropolitului Alexie de Atlanta la Centrul Diakonia al Mitropoliei.

Mitropolitul Alexie Panagiotopoulos are o legătură spirituală specială cu Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, unde a fost tuns în monahism în anul 1963.

Potrivit site-ului Mitropoliei Ortodoxe Grecești de Atlanta, starețul Efrem Vatopedinul a slujit Sfânta Liturghie duminică, 30 septembrie, la Catedrala ortodoxă Buna Vestire din Atlanta.

Întâlnire la Departamentul de Stat SUA

Potrivit publicației grecești Ekathimerini, la începutul acestei săptămâni, Arhimandritul Efrem a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Departamentului de Stat al SUA cu care a discutat aspecte legate de Biserica Ortodoxă, Patriarhia Ecumenică și redeschiderea școlii de teologie din Halki.

O altă temă discutată a fost persecuția creștinilor în diferite părți ale lumii.

Foto credit: J. Mindala / Ordinul Sf. Andrei

Comentarii Facebook


Știri recente