Starețul Efrem Vatopedinul a oferit Mănăstirii Diaconești o copie a icoanei Maicii Domnului Vimatarissa

Starețul Mănăstirii Vatoped a oferit Mănăstirii băcăuane Diaconești o copie a icoanei Maicii Domnului Vimatarissa, pictată după originalul care se află la așezământul pe care îl păstorește.

Vimatarissa, Altărița sau Cea din altar este una dintre cele șapte icoane făcătoare de minuni care se află la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos.

După cum am anunțat anterior, Starețul Efrem Vatopedinul și delegația însoțitoare au sosit la Mănăstirea Diaconești marți, 21 august 2018.

Doi ierarhi au slujit joi la Diaconești

În contextul vizitei Arhim. Efrem Vatopedinul și al primirii icoanei Vimatarissa, joi, la Mănăstirea Diaconești a slujit Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului împreună cu Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei.

Sute de credincioși au fost prezenți la Sfânta Liturghie și au adus cinstire icoanei Maicii Domnului Altărița, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Părintele Efrem de la Vatoped a spus că Maica Domnului este în mod special „Maica monahilor”, dar și a tuturor celor care caută ajutorul ei:

Icoana a venit în locul acesta care este un panteon feminin, ca Prima Fecioară să fie zid al fecioarelor, pentru că îi place în mod special să rămână în aceste centre duhovnicești. Maica Domnului este maica tuturor, însă precum spuneam este în special Maica monahilor.

Arhiepiscopul Ioachim a mulțumit oaspetelui și i-a oferit în dar o icoană cu reprezentarea Sfintei Parascheva. Despre Vimatarissa, chiriarhul a spus că este o „icoană a familiei” prin care Fecioara Maria „ne dă acea putere din puterea ei ca să devenim fii ai ei după har și casnici și prieteni ai lui Dumnezeu în Împărăția Sa”.

IPS Ioachim oferă o icoană Arhim. Efrem Vatopedinul. Foto: epr.ro

Icoana Vimatarissa a fost dăruită Mănăstirii Vatoped de împărăteasa Aelia Galla Placidia, fiica împăratului Theodosie cel Mare și sora lui Arcadie.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente