Stagii de practică la brutăria Asociaţiei „Pâinea vieţii” din Timişoara

În această perioadă, mai mulţi elevi de la Liceul tehnologic de industrie alimentară din Timişoara efectuează stagii de practică la brutăria Asociaţiei „Pâinea vieţii” din Timişoara. Cu această ocazie, tinerii pun în aplicare cunoştinţele dobândite în cadrul orelor de curs şi iau contact cu experienţa brutarilor şi patiserilor de aici.Stagiile de practică sunt organizate în baza unui protocol încheiat între reprezenaţii celor două instituţii timişorene: Liceul tehnologic de industrie alimentară din şi Asociaţia „Pâinea vieţii”.

„Avem bucuria ca în anul şcolar 2014-2015 să avem constant în mijlocul nostru elevi de la Liceul Industrial Alimentar, care au ales să desfăşoare activităţi de practică la brutăria asociaţiei noastre. Pentru noi este în primul rând o recunoaştere a platformei pe care o punem la dispoziţie. Aici mă refer atât la dotarea de care dispune unitatea alimentară, cât şi la calitatea şi profesionalismul celor angajaţi. Ne bucurăm că putem veni în ajutorul unui liceu de specialitate din oraş, care îşi propune să dea elevilor o competenţă în acest sens, să scoată din ei brutari şi patiseri competitivi pe piaţa muncii. Pentru noi este un mod de a întoarce sprijinul venit din partea comunităţii în direcţia susţinerii acestor elevi, pentru că, în fapt, şi acest proiect a fost posibil tot din bani publici. Aici fac referire la finanţarea din Fondul Social European prin programul operaţional Dezvoltarea resurselor umane, în cadrul proiectului Strategia de ocupare şi calificare prin învăţare şi activităţi pentru libertate. Este un proiect care în prezent se află în al treilea an de sustenabilitate, însemnând că perioada de finanţare s-a încheiat cu mai bine de doi ani în urmă şi noi continuăm din resurse proprii. Prin noi, întelegându-se în fapt, partenerii care au făcut posibilă înfiinţarea Asociaţiei «Pâinea vieţii»: Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Timişoarei şi Fundaţia Filantropia Timişoara. Aici se îmbină un aspect care a depăşit cumva indicatorii proiectului, avem pe de o parte foşti deţinuţi care îşi găsesc nu numai ocupare, ci şi calificare şi care sunt la rândul lor un factor educativ pentru tinerii elevi”, a precizat pr. Cristian Pavel, preşedintele Asociaţiei „Pâinea vieţii”.

În cadrul stagiilor de practică elevii pun în aplicare cunoştinţele teoretice dobândite în cadrul orelor de curs, fiind coordonaţi de personalul calificat al instituţiei în toate procesele de execuţie. „Tinerii practicanţi se descurcă bine, ei sunt dornici să înveţe, iar dacă au interes, noi avem posibilitatea să îi învăţăm, avem oameni calificaţi, iar tehnologia pe care noi o folosim este modernă. Ne-am gândit ca pe viitor să remarcăm tineri care ne pot fi de folos, pentru că interesul nostru este să ne dezvoltăm şi atunci avem nevoie de oameni calificaţi”, a menţionat ing.dr.Florin Berbentea, directorul brutăriei Asociaţiei „Pâinea vieţii”.

Noua brutărie din oraşul de pe Bega a luat fiinţă în cadrul proiectului „Strategia de ocupare şi calificare prin învăţare şi activităţi pentru libertate”, demarat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Patriarhia Română şi Federaţia Filantropia.În cadrul brutăriei îşi derulează activitatea persoane ce au urmat cursuri de calificare ca brutari şi patiseri în timpul în care au fost privaţi de libertate. În acest sens, se doreşte intergarea pe piaţa muncii a foştilor deţinuţi, ce doresc să îşi asume un angajament real în viaţa socială şi totodată, care speră la o nouă şansă din partea comunităţii din care fac parte.

Comentarii Facebook


Știri recente