„Spune-mi o poveste pentru suflet” | Concurs de creație pentru copii dedicat Sfântului Ștefan cel Mare

Ediția din luna iulie a concursului de creație pentru copii „Spune-mi o poveste pentru suflet” este dedicată Sfântului Ștefan cel Mare. Scriitoarea Ioana Revnic, creatoarea atelierelor de lectură cu același nume, a lansat concursul în dimineața sărbătorii sfântului.

Într-un videoclip filmat la Mănăstirea Putna, scriitoarea îi invită pe copii să citească o carte ilustrată publicată de mănăstire, în care viața domnitorului este repovestită pe înțelesul copiilor. Cei mici vor avea apoi inspirație pentru a înscrie în concurs creații literare sau artistice proprii inspirate din viața sfântului.

„La sfârșitul acestui concurs, copiii vor descoperi, poate împreună cu părinții, poate împreună cu prietenii, de ce a rămas în istorie Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, de ce oamenii l-au iubit într-atât încât l-au numit și «cel Bun» și de ce poporul l-a urmat și l-a ascultat întotdeauna”, spune Ioana Revnic în videoclipul de lansare a noului concurs.

Cartea Sfântul Voievod Ștefan cel Mare face parte din colecția „Viețile sfinților povestite copiilor” și a apărut la Editura Mitropolit Iacov Putneanul a Mănăstirii Putna. Descarcă de aici formatul digital al cărții.

Ioana Revnic este profesoară de limba română la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București și a creat proiectul „Spune-mi o poveste pentru suflet” ca o metodă plăcută de educație caracterială pentru copii. Proiectul constă din ateliere de lectură cu copiii și concursuri de creație tematice care se desfășoară în lunar.

O lucrare premiată la concursul anterior:

Foto credit: Mănăstirea Putna / Ilustrație de Astrid Mihaela Mușat pentru cartea Sfântul Voievod Ștefan cel Mare

Vezi și:

Comentarii Facebook


Știri recente