„Născuți din inimă” | Concurs pentru copii cu tema adopției ca act de iubire

Scriitoarea Ioana Revnic a lansat al doilea concurs lunar de creație pentru copii din cadrul proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”. Concursul „Născuți din inimă” are ca temă adopția.

Pot participa copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani și are două secțiuni: Arte plastice și Literatură. Până vineri, 26 iunie 2020, ei își pot trimite lucrările la adresa  [email protected].

„Copiii adoptați sunt născuți din inimă. Tema lunii este adopția, pentru că, pe 2 iunie, a fost Ziua Națională a Adopției”, spune Ioana Revnic. Scriitoarea, care este profesoară de limba română la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București, crede că noile generații pot aduce o schimbare în ceea ce privește atitudinea societății față de adopție.

Pentru a înțelege ce este adopția, situația copiilor adoptați și a părinților adoptivi, ea le recomandă participanților la concurs să citească „Tudor. O poveste despre adopție” de Veronica Iani, carte pusă la dispoziția copiilor în format electronic pe blogul Bunatate.ro al Ioanei Revnic.

După ce citesc cartea, copiii sunt invitați să scrie, pentru secțiunea de Literatură a concursului, „O poveste despre adopție” – reală sau imaginară. Aceasta trebuie să includă și următorul fragment din carte:

„Un copil adoptat este un copil foarte special. Are două mame. Asta înseamnă că este iubit de două ori mai mult”.

La categoria Arte Plastice, copiii sunt invitați să realizeze postere cu tema „Mesaje din inimă”. Îmbinând imaginea cu mesaje inspirate, cei mici îi pot încuraja astfel pe adulți să adopte un copil.

Creațiile pot fi realizate prin orice tehnică (grafică, desen, pictură, colaj etc), pe hârtie format A4, A3 sau A2 și vor conține un mesaj și o imagine. Scrierile literare trebuie să fie redactate cu diacritice, pe calculator sau de mână și apoi fotografiate sau scanate.

Lucrările plastice vor fi jurizate pe trei categorii de vârstă (5-7 ani; 8-10 ani; 11-12 ani), iar cele literare pe două categorii de vârstă (7-9 ani și 10-12 ani). Evaluarea va ține cont de respectarea temei, coerența și logica textului, corectitudinea și expresivitatea exprimării, originalitate. Lucrările premiate ale copiilor vor fi postate online.

Pe lângă setul de cărți primit în dar, câștigătorii își vor putea alege și unul din tricourile de mai sus. Foto credit: Bunătate.ro

Câștigătorii vor fi anunțați marți, 30 iunie. Ei vor primi câte un tricou imprimat cu un desen realizat de Veronica Iani și un set de cărți scrise și ilustrate de aceasta, cu autograful autoarei. Setul va cuprinde următoarele titluri:

  • Așteptându-l pe Bebe
  • Bebe. O poveste din burtică
  • Ioana. O poveste despre sindromul Down
  • Tudor. O poveste despre adopție
  • Copilăria. O poveste despre copilărie
  • Leo. O poveste despre prietenie
Setul complet de cărți oferite în dar câștigătorilor de scriitoarea Veronica Iani. Foto credit: Bunatate.ro

150 de copii au participat la prima ediție a Concursurilor „Spune-mi o poveste pentru suflet”, care a avut loc în luna mai, cu tema Copilăria este bucuria. Puteți răsfoi lucrările lor mai jos:

„Spune-mi o poveste pentru suflet” este un proiect de educație caracterială prin intermediul poveștilor, inițiat de Ioana Revnic. În cadrul acestui proiect, până în prezent s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești, în țară și în străinătate. Concursurile „Spune-mi o poveste pentru suflet”, care au debutat în luna mai, se desfășoară lunar.

Vezi și:

Foto credit: Ilustrație din cartea Tudor. O poveste despre adopție de Veronica Iani (deschidere)

Comentarii Facebook


Știri recente