„Spune-mi o poveste pentru suflet” la Pro Vita Iași: De Ziua Copilului, Veronica Iani le citește copiilor povești online

De 1 Iunie, Ziua Națională a Copilului, Pro Vita Iași, Tabăra „Floare de colț” și Editura Doxologia organizează un atelier special de lectură online cu copiii. Invitată este Veronica Iani, autoarea cărților pentru copii din seria „Fiecare viață este un dar”.

Luni, începând de la ora 18:00, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani vor putea asculta „Copilăria. O poveste despre bucurie”, în lectura autoarei și ilustratoarei ei, Veronica Iani. Înscrierile se primesc pe email, la [email protected].

Atelierul face parte din seria „Spune-mi o poveste pentru suflet” desfășurată de Pro Vita Iași, acum online, după un proiect de educație caracterială prin lectură al profesoarei Ioana Revnic, de la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București.

Prof. Monica Șerbănescu, directoarea liceului, spune despre cartea Veronicăi Iani: „Prietenia, empatia, singurătatea, îngrijorarea, familia, amintirile prețioase, aceea ce oamenii – cei mici, dar, mai ales, cei mari – numesc «copilărie», se regăsesc trasate subțirel, cu un condei de zefir, al cărui parfum inefabil ne este restituit, ca într-o glumă serioasă, de această scriitoare cu har de ilustrator și de izvorâtor de poveste”.

Atelierele online „Spune-mi o poveste pentru suflet” de la Pro Vita Iași continuă în toată luna iunie 2020 în fiecare zi de joi. Acestea se desfășoară pe platforma Zoom, cu maximum 10 participanți. Următorul are loc în 4 iunie, iar înscrierile se pot face la adresa de email menționată mai sus.

Scriitoarea constănțeană Veronica Iani și voluntarele Pro Vita Iași Mădălina Andreescu, Andreea Gheorghiță, Georgiana Nistor, Iuliana Pîrvu, Ilinca Caziuc și Nectaria Andreescu au fost premiate la Gala Susținătorilor Vieții Online 2020 pentru sutele de ateliere online susținute cu copiii, mai ales în perioada de pandemie, când au sprijinit astfel familiile izolate.

Pro Vita Iași funcționează ca departament al Arhiepiscopiei Iașilor din 2011 și are ca scop protejarea și cultivarea vieții începând de la concepție. Oferă sprijin pentru mame și familii, promovează cultura și educația pro-viață și pro-familie. În 2018, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis înființarea unui Departament Pro Vita în fiecare eparhie proprie.

Foto credit: Facebook / Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente