Spectacol aniversar Diacon Jean Lupu

Într-o lume în care reperele culturale tind să fie înlocuite de pseudo-valori, corul Symbol este o apariţie remarcabilă. Misiunea pe care artiştii şi-o asumă este aceea de a populariza creaţii muzicale româneşti, fie ele religioase sau laice.

Succesul grupului se datorează, în mare parte, strădaniei şi pasiunii iniţitorului său, dirijorul diacon Jean Lupu. Ca o răsplată pentru această necontenită strădanie, muzicianul va fi omagiat duminica aceasta printr-un concert aniversar, intitulat „75 de ani de viaţă şi 55 de ani de dirijat”. Spectacolul, care va cuprinde selecţii de muzică religioasă şi compoziţii româneşti, va avea loc la Ateneul Român, începând cu ora 19.00. Invitată de onoare va fi soprana Felicia Filip.

Concertul va fi precedat, la ora 18.00, de lansarea cărţii „Mărturisire – Viaţa ca un labirint”, scrisă de părintele Jean Lupu. Evenimentul va avea loc în foaierul Ateneului Român.

Diaconul Jean Lupu a fost, timp de 30 de ani, profesor al Liceului Pedagogic din Bucureşti. A scris numeroase articole şi studii de specialitate şi mai multe manuale de muzică şi culegeri de cântece. A primit, de trei ori, „Crucea patriarhală”, cea mai înaltă distincţie oferită de Biserica Ortodoxă Română.

Biletele pentru concertul de pe 8 martie pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Ateneului Român.

Comentarii Facebook


Știri recente