Societatea de Transport București introduce plata cu cardul în mijloacele de transport

Taxele de călătorie vor putea fi plătite în curând cu cardul bancar contactless direct în mijloacele de transport public din Capitală, a anunțat Societatea de Transport București.

Primarul General, Gabriela Firea, a explicat că proiectul, realizat de Primăria București în colaborare cu BCR, prevede instalarea de validatoare de ultimă generație pe toate vehiculele noi.

Acestea sunt deja funcționale pe liniile Expres 780, 783 și 784, care leagă centrul și Gara de Nord de Aeroportul „Henri Coandă”. În cel mult o lună, toate liniile deservite de noile vehicule (Otokar și Hibrid) vor fi dotate cu aparate similare.

Călătorii vor putea plăti contactless cu orice card Mastercard sau Visa emis în lume. Aparatele beneficiază de protecție împotriva validărilor multiple, care nu pot fi făcute decât după alegerea expresă a opțiunii respective.

Tarifele de călătorie vor rămâne neschimbate, iar cardurile magnetice de călătorie vor continua să fie emise la cerere pentru cei care nu vor să achite taxa de călătorie cu cardul bancar. Alte metode de plată acceptate sunt cele de pe telefonul mobil, prin aplicația BPay sau prin SMS.

Foto credit: Facebook / Gabriela Firea

Comentarii Facebook


Știri recente