Societatea de azi, între îndoieli și certitudini – Dialog cu IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului

La cei 91 de ani de viață, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, poate povesti lucruri folositoare celor care au interes să-i asculte cuvintele. Înaltpreasfinția Sa ne-a vorbit despre lucrurile importante în viață, indiferent de orânduirea socială în care am trăi, despre însemnătatea credinței, a prieteniei și, nu în ultimul rând, despre vitalitatea participării noastre la Sfânta Liturghie.

Înaltpreasfințite Părinte, nu sunt tocmai vremuri ușoare nici astăzi, cum nu erau nici în trecut, ne confruntăm cu multe greutăți, mulți tineri nu mai sunt preocupați de întemeierea unei familii, nu mai au dorința de a-și forma o carieră, ba chiar sunt derutați de fel și fel de curente care frământă societatea modernă. În acest context, credeți că învățătura Mântuitorului consemnată în Sfintele Evanghelii răspunde unor astfel de probleme?

Înainte de toate doresc să vă spun că în cei aproape 91 de ani de viață, dăruiți de Părintele ceresc, am trecut și eu prin multe încercări, ispite și necazuri, am trăit grozăviile anilor celui de-al Doilea Război Mondial și ale comunismului ateu, nu de puține ori m-am confruntat cu situații extrem de grele, din care parcă nu mai zăream nici o ieșire, și în astfel de clipe am simțit ajutorul lui Dumnezeu, am înțeles că El nu ne părăsește niciodată, este prietenul nostru cel mai de nădejde pe drumurile acestei vieți pământești și, ca atare, cu toții, tineri și vârstnici, copii și părinți, soți și soții, trebuie să respectăm principiile Sfintei Sale Evanghelii și să avem încredere în purtarea Sa de grijă.

Mai multe detalii în „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente