Slujire arhierească și hirotonie la Dâlbocița

În prima duminică din Postul Nașterii Domnului, pe 18 noiembrie, credincioșii din parohia Dâlbocița, protopopiatul Baia de Aramă primesc vizita pastorală a Întâistătătorului Eparhiei Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri Episcopia Severinului și Strehaiei.

Ierarhul poposește pe aceste meleaguri mehedințene spre a cerceta și a întări credincioșii în încercările pe care postul le așterne înaintea lor, rânduindu-le totodată și un nou păstor sufletesc.

În biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” diaconul Andrei Lucian Olaru va primi Taina Preoției prin punerea mâinilor Chiriarhului său, rostind înaintea comunității încredințate spre păstorire jurământul sfânt al acestei mari taine. Împreună cu soția cu care va locui în parohia Dâlbocița, viitorul preot va semna înaintea credincioșilor actul emis la Centrul Eparhial.

Taina Hirotoniei va avea loc în contextul Sfintei Liturghii săvârșite de Preasfințitul Părinte Nicodim, înconjurat de un sobor numeros de ieromonahi, preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…