Slujire arhierească la Suha, Suceava

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 15 februarie 2015, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. La Sfânta Liturghie, în toate bisericile ortodoxe s-a citit Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei (cap. 25, vs. 31-46) care ne prezintă Înfricoșătoarea Judecată.

În această Duminică, IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor s-a aflat în satul Suha – Mălini, jud Suceava. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie, în biserica parohiei, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi.

„Arhiereul a fost întâmpinat cu pâine şi sare de către soborul de preoţi şi diaconi precum şi de peste 6oo de credincioşi din comună şi satele arondate. Sfânta Liturghie a fost săvârşită în bisericuţa care îl are ca ocrotitor pe Sf. Ilie Tesviteanul. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de corişti din comună Mălini, împreună cu toţi închinătorii. În cuvântul de învăţătură IPS Părinte Pimen a apreciat că localnicii comunei au învăţat milostenia şi dragostea de biserica de la Părintele Cleopa pe care l-au avut sfătuitor şi duhovnic”, după cum ne-a transmis Doina Ciobanu, Corespondent TRINITAS TV.

Biserica din Suha este o construcţie din lemn şi este concepută arhitectonic în stil maramureşean.

Comentarii Facebook


Știri recente