Slujire arhierească la Sânnicolau Mare

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a fost prezent duminica aceasta, la 15 februarie 2015, în mijlocul credincioşilor din localitatea timişeană Sânnicolau Mare.

Aici, Chiriarhul a fost întâmpinat de soborul slujitorilor şi al credincioşilor condus de pr. paroh Gheorghe Sutac, protopopul Protoieriei Sânnicolau Mare. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, în prezenţa a numeroşi enoriaşi şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, după cum ne-a transmis George Giurgiu, Mitropolitul Banatului a explicat pericopa evanghelică a Duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi de la Matei 25, 31-46. În acest sens, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că Mântuitorul Hristos ne pune în atenţie principalul criteriu al Judecăţii de Apoi: iubirea. Dacă suntem lucrători ai iubirii de-a lungul vieţii noastre, putem nădăjdui la o veşnicie fericită alături de Hristos şi de sfinţii Săi. În Împărăţia lui Dumnezeu nu vor intra cei care au trăit în ignoranţă şi nepăsare faţă de nevoile celor din jur, întrucât mântuirea personală este condiţionată de iubirea pe care o împărtăşim semenilor noştri.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a sfinţit crucea recent restaurată din faţa sfântului locaş, ce a fost înălţată în urmă cu peste 100 de ani de localnicii plecaţi la muncă în Statele Unite ale Americii.

În final, Înaltpreasfinţia Sa a vizitat oficiul parohial şi sediul Protopopiatului Sânnicolau Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente