Slujire arhierească la Sâmbăta de Sus

În Duminica a 6-a după Rusalii, 31 iulie 2016, Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea voievodală de la Sâmbăta de Sus, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a explicat credincioşilor prezenţi pericopa evenghelică îndemnându-i pe aceştia la săvârşirea faptelor bune faţă de aproapele, asemenea celor patru bărbaţi din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie (vindecarea slăbănogului din Capernaum). La final, a îndemnat poporul credincios să respecte perioada postului în cinstea Adormirii Maicii Domnului, să se spovedească şi să se împărtăşească cu Trupul şi Sângele Domnului.

***

Mânăstirea Brâncoveanu este amplasată pe teritoriul comunelor Sâmbăta de Sus şi Drăguş din judeţul Braşov. Accesul rutier se face de pe DN1 E68 Braşov-Sibiu (Făgăraş spre Avrig 11Km) din comuna Voila, satul Sâmbăta de Jos, spre stânga pe DJ prin comuna Sâmbăta de Sus (15Km) sau din oraşul Victoria pe DF de la baza versantului nordic al Munţilor Făgăraş (10Km).

Comentarii Facebook


Știri recente