Slujire arhierească la parohia Văleni, Argeş

Credincioșii parohiei Văleni din comuna Sălătrucu, județul Argeș au avut bucuria de a participa duminică, 22 februarie 2015, la Sfânta Liturghie oficiată în biserica satului de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor celor care au contribuit la ridicarea noii biserici cu hramul Nașterea Maicii Domnului. În timpul Sfintei Liturghii, teologul Uță Ionuț a fost hirotonit întru diacon și teologul Vetrilă Adrian a fost hirotonit întru preot, potrivit eparhiaargesului.ro.

Credincioșii parohiei Văleni nu au avut niciodată biserică în sat, fiind obligați să meargă în localitățile învecinate și la mănăstirea Văleni. Din anul 2009 au început lucrările la noua biserică cu ajutorul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Județean Argeș, Primăriei. O contribuție deosebită a venit și din partea credincioșilor care au participat la toate etapele construcției.

Din toamna anului 2014 în noua biserică este oficiată Sfânta Liturghie spre bucuria credincioșilor care nu mai sunt obligați să parcurgă distanțe lungi pentru a participa la sfintele slujbe.

În momentul acesta biserica este pregătită pentru pictură, lucrările urmând a fi începute din primăvara acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente