Slujire arhierească la parohia „Sfântul Ierarh Nifon”, Călăraşi

Duminică, 8 februarie 2015, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la parohia „Sfântul Ierarh Nifon” din municipiul Călăraşi.

Din soborul slujitor au făcut parte şi: preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură adresat numeroşilor credincioşi prezenţi, potrivit sf-esc.ro, Preasfinţia Sa a vorbit despre parabola Fiului Risipitor, despre dragostea de părinte pe care Dumnezeu o are pentru cununa creației Sale, omul, despre necesitatea „venirii întru sine” prin căință și întoarcere la Tatăl.

Chiriarhul a acordat rangul de iconom stavrofor, cu dreptul de purta „Crucea Sloboziei”, preotului paroh Paul Marian Anastase de la parohia „Sfântul Ierarh Nifon” din municipiul Călăraşi, Protopopiatul Călărași și a oferit diplome de binefăcător membrilor Consiliului Municipiului Călărași pentru contribuția la ridicarea Centrului Social al Parohiei.

După Sfânta Liturghie a binecuvântat toți credincioșii prezenți și a dăruit copiilor câte o cruciuliță și o iconiță, ca amintire a acestui popas liturgic.

Comentarii Facebook


Știri recente