Slujire arhierească la Parohia Luna de Sus

Despre importanța pocăinței și a întoarcerii le-a vorbit Mitropolitul Clujului, credincioșilor din parohia Luna de Sus, în mijlocul cărora s-a aflat pentru prima dată duminică, 8 februarie 2015.

„Pocăința este o mare taină”

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei, iar după citirea pericopei evanghelice a Fiului risipitor, le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, în care a vorbit și despre perioada Triodului, în care ne aflăm de duminica trecută. De asemenea, potrivit Radio Renaşterea, Arhipăstorul i-a îndemnat pe credincioși la spovedanie, în special cu ocazia intrării în Postul Paștelui: „Și noi în perioada Triodului ne spovedim bine, primim haină sufletească albă și participăm la ospățul cel mare al credinței. Tatăl din evanghelia de azi a tăiat vițelul cel gras, noi la Sfânta Liturghie ne împărtășim cu Trupul și cu Sângele Mântuitorului. Domnul Iisus Hristos este ospățul credinței. Pocăința este o taină mare a bisericii, iar Sfântul Ioan Damaschin zice: Pocăința este o mare taină. Este întoarcerea cu lacrimi și cu părere de rău de la starea cea nefirească, la starea cea firească”.

Alături de ierarh, la slujbă a participat un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile au fost date de un grup de tineri teologi, iar la final, Mitropolitul Clujului i-a acordat părintelui paroh Vasile Bonda distincția de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente