Slujire arhierească la Catedrala episcopală din Caransebeș

În Duminica a XXXIV-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat în mijlocul credincioşilor de la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie. La slujbă au participat un număr însemnat de credincioşi dintre care foarte mulţi la momentul potrivit s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei episcopale „Învierea Domnului”, condus de părintele prof. Gheorghe Tistu.

„Este o duminică premergătoare Postului Mare, o duminică care ne cheamă pe toți la pocăință, la meditație și ne îndeamnă pe fiecare să spunem în cugetul nostru «Părinte am greșit la cer și înaintea Ta. Nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul tău, ci fă-mă ca pe unul din argații Tăi». Învățăm din pericopa evanghelică care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii să ne smerim pe noi înșine și să ne pocăim cu adevărat, alergând spre Părintele primitor, care ne iartă, ne binecuvintează, ne dezleagă și se bucură în Împărăția Sa pentru orice păcătos care se pocăiește cu adevărat”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Slujirea liturgică a fost marcată de împlinirea a 9 ani de la alegerea Preasfinţitului Părinte Lucian episcop al istoricei eparhii a Caransebeşului la data de 8 februarie 2006, de către Colegiul Electoral Bisericesc. Instalarea a avut loc la data de 26 februarie 2006 în Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş de vrednicul de pomenire mitropolit Nicolae Corneanu.

Catedrala episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș a fost târnosită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi în anul centenarului instalării episcopului Miron Cristea în scaunul vlădicesc de la Caransebeş (1910-2010).

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea,Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente