Slujire arhierească la Catedrala din Râmnicu Vâlcea

După ce primele două zile ale Postului Mare au fost zile aliturgice – zile în care nu se săvârșește Sfânta Liturghie -, miercuri 25 februarie 2015, în biserici a fost săvârșită pentru prima dată în această perioadă de postire şi pocăinţă Liturghia darurilor înainte sfinţite. La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, potrivit arhiram.ro.

Liturghia Darurilor înainte sfinţite, având același duh de pocăință ca și Canonul cel Mare, este o slujbă specifică Postului Mare. Cel care a alcătuit rânduiala acestei Sfinte Liturghii de seară este Sfântul Grigorie cel Mare, Episcopul Romei.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…