Slujire arhierească la Bistriţa

Credincioșii bistrițeni au participat în număr mare, în duminica Înfricoșătoarei Judecăți, la Sfânta Liturghie oficiată la biserica ortodoxă „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, cunoscută în oraș drept „biserica de la Coroana”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord. Cu prilejul vizitei sale în municipiul Bistrița, Preasfințitul Macarie le-a adresat credincioșilor un cuvânt duhovnicesc, în care a vorbit despre a doua venire a Mântuitorului Hristos, explicând și cum pot creștinii moșteni viața veșnică, după cum aflăm de la Radio Renaşterea.

Părintele protopop al Bistriței, Alexandru Vidican, i-a mulțumit Preasfinției sale pentru că a ales să revină pe meleagurile bistrițene, dar și pentru activitatea bogată pe care o desfășoară pentru românii stabiliți în Suedia, Danemarca şi Norvegia.

În cadrul vizitei sale în municipiul Bistrița, Preasfințitul Macarie a vizitat miercuri, 11 februarie 2015, și penitenciarul din oraș, unde a susţinut o cateheză. Prin cuvintele adresate a adus puțină mângâiere sufletească celor de dincolo de gratii, îndemnându-i în același timp la pocăință și iertare, a declarat subcomisarul de penitenciare, Cosmin Părăuan.

Comentarii Facebook


Știri recente