Slujire arhierească la Biserica „Sfântul Andrei” din Turnu Severin

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, pe 22 februarie 2015, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, s-a aflat în mijlocul enoriaşilor parohiei severinene „Sf. Apostol Andrei”. Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească având alături preoţi şi diaconi.

Din soborul de preoţi slujitori a făcut parte şi pr. Ionuţ Semenescu, protoiereul Protopopiatului Drobeta Turnu Severin Nord.

La strana sfântului lăcaş de închinare au psalmodiat membrii grupului psaltic „Sf. Nicodim” de la Catedrala episcopală din municipiu.

În cadrul Sfintei Liturghii, câteva zeci de credincioşi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului, dorind a intra primeniţi duhovniceşte în Marele Post al Sfintelor Paşti.

Cu binecuvântarea Părintelui Episcop, predica a fost rostită de pr. Viorel Vlăducu, consilierul Sectorului Comunicaţii Media al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Părintele slujitor le-a vorbit bunilor creştini despre dimensiunile spirituale ale postului care li se aşterne înainte, arătând că numai practicarea corectă a acestuia este bineplăcută lui Dumnezeu. Sfinţia sa făcut referire şi la semnificaţiile Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, îndemnând pe credincioşi să asculte de duhovnic, de poruncile bisericeşti, ferindu-se de ispitele si cursele diavolului, care nu doreşte ca omul să dobândească fericirea cea veşnică.

La finele slujbei arhiereşti, Preasfinţitul Părinte Nicodim a pus la inimile credincioşilor cuvânt de binecuvântare şi învăţătură. Ierarhul mehedinţean şi-a exprimat, totodată, aprecierea faţă de progresul şi calitatea lucrărilor desfășurate la biserica „Sf. Andrei” prin purtarea de grijă a preotului paroh George Smeu, consilier al sectorului Social-Filantropic.

În încheiere, părintele George Smeu a mulţumit ierarhului, soborului de preoţi, psalţilor şi tuturor celor de faţă pentru împreuna petrecere din ajunul intrării în cea mai frumoasă perioadă de asceză.

Comentarii Facebook


Știri recente