Slujire arhierească în Parohia Mihăilești I

La 22 februarie, în Duminica Lăsatului sec de brânză (a Izgonirii lui Adam din Rai), Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor Parohiei Mihăilești I, Protopopiatul Mihăilești. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială. Credincioşii prezenţi s-au putut închina şi la părticele din moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi ale Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu.

Potrivit episcopiagiurgiului.ro, în cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţia Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentat un fragment din cuprinzătoarea „Predică de pe munte” rostită de Mântuitorul Hristos la începutul activităţii Sale de propovăduire. De asemenea, Preasfinţia Sa a evidenţiat şi importanţa spiritual–morală a postului, care înseamnă înstrăinarea de răutăţi, lepădarea mâniei, depărtarea de pofte, de clevetiri, de minciună, de jurământ mincinos. Postul, care, alături de rugăciune, reprezintă temelia vieţii spirituale în Hristos, face parte din starea de pocăinţă şi de sfinţire în care are loc mărturisirea păcatelor şi împărtăşirea cu Sfintele Taine.

În continuare, ierarhul a rostit rugăciunea ce se citeşte la începutul Postului Mare şi la începutul fiecărui post, îndemnându-i pe credincioşii prezenţi să urmeze cuvintelor Sfântului Isaac Sirul, care spune: Postul ocroteşte orice virtute. Este începutul luptei spirituale, cununa celor cumpătaţi, frumuseţea fecioriei şi sfinţeniei, strălucirea cuminţeniei, începutul vieţii creştine, mama rugăciunii, izvorul cuminţeniei. El învaţă liniştea şi este înaintemergătorul tuturor celorlalte fapte.”

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie a instalat ca preot paroh al Parohiei pe părintele Gabriel Chirculeanu, consilier cultural al Episcopiei Giurgiului, urându-i succes în această nouă ascultare. La rândul său, noul paroh a mulţumit Chiriarhului său pentru încrederea acordată, mărturisind cu emoţie că este impresionat de oamenii de aici, de modul în care a fost primit şi a promis că va face tot ceea ce-i stă în putinţă pentru ca prezenţa sa în această parohie să fie marcată de o activitate deosebită, cu beneficii şi realizări pentru comunitate. De asemenea, ierarhul a oferit noului preot paroh Liturghierul și o cruce de binecuvântare, iar doamnei preotese Gina Chirculeanu, Preasfinția Sa i-a oferit Almanahul bisericesc pe anul 2014 și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.

În continuare, Părintele Țârdea Ioan Cristian, preot slujitor la Parohia Mihăilești I, a primit din partea Chiriarhului nostru Almanahul bisericesc pe anul 2014 și revista Familia Ortodoxă, iar pentru parohia Mihăilești I, Preasfinția Sa a oferit o icoană a Sfinților Martiri Brâncoveni.

Totodată, Preasfințitul Părinte Ambrozie a acordat distincţia eparhială „Vrednicia Vlăsceană” domnului Mihai Dobre, primarul orașului Mihăilești, pentru sprijinul acordat bisericii parohiale. De asemenea, ierarhul a mai oferit edilului orașului Mihăilești Monografia „Centrul Pastoral-Cultural Gavril Drugănescu”, Almanahul bisericesc și revista ,,Familia Ortodoxă”.

Credincioşii prezenţi au primit icoane cu chipul Maicii Domnului cu Pruncul.

Comentarii Facebook


Știri recente