Slujbele și viața Sf. Grigorie Palama la Editura Institutului Biblic: Texte aprobate de Sf. Sinod anul acesta

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă au fost publicate: Slujba Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului și Viața, Acatistul și Paraclisul Sfântului.

Textele lucrărilor au fost aprobate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința din 5 iulie 2022.

Prima publicație, „Slujba Sfântului Ierarh Grigorie Palama”, în format A4, se adresează în special cântăreților bisericești, dar poate fi utilizată și de publicul larg.

A doua publicație este „Viața, Acatistul și Paraclisul Sfântului Grigorie Palama”. Cartea a fost publicată recent la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă în „Colecția Acatiste și vieți de Sfinți” și se adresează publicului larg pentru rugăciunile particulare.

Cărțile apar în contextul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Sfântul Grigorie Palama a contribuit semnificativ la receptarea oficială a isihasmului în secolul al 14-lea, ca mișcare de înnoire duhovnicească prin rugăciune neîncetată.


Slujba Sfântului Grigorie Palama” și „Viața, Acatistul și Paraclisul Sfântului Grigorie Palama” pot fi achiziționate prin intermediul site-ului cărțibisericești.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Emanuela Ene

Comentarii Facebook


Știri recente