Slujbe arhierești în Mitropolia Clujului

Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat slujba de sfințire a demisolului Bisericii ‘Sfântul Ioan Hozevitul’ din Valea Gârbăului – Florești, duminică, 12 august. Ierarhul a oficiat apoi Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Cu acest prilej, IPS Andrei le-a vorbit credincioșilor despre importanța educației tinerilor. ‘Sănătatea sufletească și trupească a copiilor noștri, a tinerilor noștri, să ne preocupe în primul rând’, a spus ierarhul în cuvântul de învățătură la Evanghelia Duminicii ‘Vindecării lunaticului’. Părintelui paroh Ovidiu Martiș i s-a conferit dreptul de a purta brâu roșu, ca distincție pentru activitățile în parohie, iar primarul localității Florești, Horia Șulea, a primit de la ierarh distincția ‘Crucea transilvană’.

Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în capela Spitalului Județean de Urgență din Zalău, apoi a oficiat slujba Parastasului în memoria pr. Florin Crecan, care din 1994 până în 2008 a vegheat la căpătâiul bolnavilor ca preot la Spitalul Județean, iar din 2008 până în 2010 a fost consilier pe probleme de asistență socială la Episcopia Sălajului și preot îmbisericit la Parohia ‘Sfânta Treime’ din Zalău.

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul Centrului pentru vârstnici cu hramul ‘Sfântul Vasile cel Mare’. Ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Maica Domnului și importanța ei în viața noastră și, mai ales, în momentele de încercări, de suferințe, de boli și de dureri.

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a liturghisit în Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ Sighet și a hirotonit întru preot misionar pe seama Protopopiatului Sighet pe diac. Ștefan Codrea.

Comentarii Facebook


Știri recente