Slujba Vecerniei şi sfinţire de cruci pentru biserica nouă din Parohia Ineu-Traian

În după masa zilei de duminică, 15 februarie 2015, la ceas de Vecernie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a fost întâmpinat în Parohia Ineu-Traian de către părintele Adrian Zaha, protopopul Ineului, de către preotul paroh Sever Mocanu şi un sobor de preoţi pentru a săvârşi Slujbe Vecernie şi Slujba de sfinţire a crucilor (în număr de opt) ce urmează a fi aşezate pe turlele noii biserici.

Slujba Vecernie a fost săvârşită în biserica veche cu hramul ,,Sf.Ap. Petru şi Pavel”, după care s-a continuat cu sfinţirea crucilor, în prezenţa a numeroşi credincioşi. Cu acest prilej, chiriarhul a vorbit despre semnificaţia sfintei cruci ridicată pe acoperişul bisericilor.

Părintele paroh Sever Mocanu a adus mulţumiri alese Înaltpreasfinţiei Sale pentru binecuvântarea oferită prin împreuna-slujire la acest eveniment din viaţa parohiei şi tuturor credincioşilor care s-au ostenit pentru a achiziţiona aceste cruci.

Piatra de temelie pentru noua biserică care va fi pusă sub ocrotirea Sfinţilor Ierarhi Sava Brancovici şi Ilie Iorest, a fost pusă în anul 2008, la data de 2 noiembrie, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, alături de un numeros sobor de preoţi. Lucrările la noua biserică se desfăşoară şi în prezent.

Comentarii Facebook


Știri recente