Slujba punerii pietrei de temelie la biserica din incinta Spitalului Municipal Drăgășani

În după-amiaza zilei de 16 iulie 2013, în jurul orele 17:00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși drăgășeneni, a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie la Biserica cu hramul „Sfinți Împărați Constantin și Elena” din incinta Spitalului Municipal „Costache Nicolescu” din Drăgășani, județul Vâlcea, după cum informează arhiram.ro.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța prezenței unei biserici în incinta unui spital: „În anul omagial închinat Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, construirea unei biserici semnifică folosirea libertății creștine într-un mod responsabil și necesar atât pentru oamenii sănătoși cât și pentru oamenii bolnavi. Apreciem și binecuvântăm frumoasa conlucrare dintre Biserică, Spital și Primărie la nivel local în folosul oamenilor”, a spus Preasfinția Sa.

În continuare Părintele Ierarh a mulțumit tuturor celor care s-au implicat și se vor implica în ctitorirea acestui sfânt locaș.

La slujbă au luat parte și Pr. Bușagă Iulian Mădălin, protopop al Protopopiatului Drăgășani, Domnul Dr. Tănase Gheorghe, fost director al Spitalului Municipal Drăgășani, Doamna Dr. Dumitrașcu Sidonia, director adjunct al Spitalului Municipal Drăgășani și Domnul Ing. Cristian Nedelcu, Primarul Municipiului Drăgășani.

În urmă cu 2 luni la inițiativa Părintelui Cornățeanu Ion, preot cu slujire caritativă la Spitalul Municipal Drăgășani, cu aprobarea Domnului Dr. Tănase Gheorghe, directorului Spitalului Municipal Drăgășani și cu sprijinul autorităților locale în frunte cu edilul Primăriei Municipiului Drăgășani, Domnul Ing. Cristian Nedelcu, Primar al Municipiului Drăgășani au început lucrările de construcție a unui locaș de cult în incinta Spitalului Municipal Drăgășani. În prezent serviciul religios se desfășoară într-o capelă amenajată în cadrul pavilionului Psihiatrie-Contagioși de la parterul Spitalului Municipal din Drăgășani.

Comentarii Facebook


Știri recente