Slujbă pentru eroi la Mausoleul de la Gura Secului / „Înălțarea Domnului ne arată destinația omului”

Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei a slujt de Înălțarea Domnului la hramul Parohiei din Toplița – Vale, județul Harghita.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Andrei s-a rugat pentru eroii neamului românesc, iar la final a mers la Gura Secului și a oficiat o slujbă de pomenire în fața troiței de lângă Mausoleul Eroilor.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

În cadrul predicii rostite de hram, ierarhul a subliniat importanța și sensul duhovnicesc al Înălțării Domnului.

„Înțelesul duhovnicesc al Praznicului de astăzi este că Domnul S-a înălțat întru Slavă și șade de-a dreapta Tatălui. Ne arată nouă credincioșilor destinația omului care nu este mormântul, ci Slava Tatălui împreună cu Sfinții care sunt casnicii lui Dumnezeu”.

PS Andrei le-a explicat credincioșilor din Toplița că acel nor luminos care l-a ridicat pe Iisus la cer este de fapt Duhul Sfânt care s-a arătat și la Schimbarea la Față, pe Tabor.

„Sfântul Ioan Hrisostom afirmă că acest nor luminos este Tron Împărătesc pe care Tatăl îl oferă Fiului. Sfântul Ambrozie al Mediolanului ne amintește că acest nor luminos este Duhul Sfânt care purcede din Tatăl și se odihnește în Fiul”, a spus Preasfinția Sa.

Vezi mai multe detalii și imagini de la eveniment pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente