Slujbă de pomenire pentru arhim. Ieronim Stoican la Mănăstirea Luncanii de Sus, jud. Timiş

Părintele Ieronim Stoican, duhovnic al Mănăstirii Luncanii de Sus în perioada 2007 – 2011, a fost pomenit duminică, 27 martie 2016, în cadrul aşezământului monahal din judeţul Timiş. Slujba Parastasului a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

01

În Duminica a 2-a din Postul Mare, numită și a Sfântului Grigorie Palama, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a fost prezent la Mănăstirea Luncanii de Sus, din Protopopiatul Făget, jud. Timiş. Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta Liturghie oficiată în lăcaşul de cult de un sobor de preoţi, apoi a săvârşit o slujbă de pomenire la împlinirea a 5 ani de la trecerea la cele veşnice a arhimandritului Ieronim Stoican, fost duhovnic al Mănăstirii.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan l-a hirotesit duhovnic pe părintele Mihail Gavril Piroc de la Catedrala mitropolitană.

02

La finalul ceremoniei, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenţi o omilie, în cadrul căreia a evidențiat semnificațiile duhovnicești ale textului evanghelic de la Marcu 2, 1-12, text care relatează minunea vindecării slăbănogului din Capernaum de către Hristos Domnul. La finalul cuvântului de învățătură, Părintele Mitropolit Ioan i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să frecventeze mai des Biserica și să meargă la duhovnicii lor pentru a se spovedi și pentru a primi dezlegare de păcate.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul Banatului a oficiat Slujba Parastasului pentru duhovnicul mănăstirii, arhimandritul Ieronim Stoican, de la a cărui trecere la cele veșnice au trecut 5 ani. La eveniment au luat parte stavrofora Filofteia Nistor, stareța Mănăstirii Luncanii de Sus, împreună cu obștea de maici, dar și un număr impresionant de credincioși, mulți dintre ei fii duhovnicești ai părintelui.

***

Părintele Ieronim Stoican a trecut la cele veşnice în data de 29 martie 2011. Mai multe informaţii privind biografia părintelui Ieronim aici. 03

 

Comentarii Facebook


Știri recente