Slujba de hram a Bisericii Vovidenia din Galați a fost tradusă în limbaj mimico-gestual

Biserica Vovidenia din Galați și-a serbat hramul de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Slujba săvârșită de Arhiepiscopul Casian a fost tradusă în limbaj mimico-gestual.

La slujba de hram au participat oamenii de cultură din Galați, elevi seminariști și de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”.

Elevii de la Liceul de Arte au interpretat colinde și cântece patriotice. Alături de ei au avut un moment solistic o elevă din Ucraina și un elev de la seminarul gălățean.

Slujba s-a încheiat cu un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii. Ierarhul a oferit daruri și iconițe celor prezenți.

Parohia Vovidenia colaborează cu Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române, filiala Galați şi cu reprezentanți ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Galați în vederea implementării de proiecte social-filantropice şi cultural-educative.

Biserica Vovidenia din Galați are o însemnătate aparte pentru istoria orașului întrucât deputații unioniști de la 1859, împreună cu viitorul domnitor Alexandru Ioan Cuza (pe atunci, pârcălab de Galați) şi Costache Negri, au depus jurământ că vor fi credincioși cererilor celor care i-au ales pentru a realiza Unirea.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente