Slujba Canonului celui Mare la Catedrala din Târgovişte

Joi, 26 februarie 2015,Înaltpreasfinţitul Părinte MitropolitNifon,Arhiepiscopul Târgoviştei însoţit de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui mare număr de credincioşi, elevi de la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aurdin Târgovişte şi studenţi ai facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a UniversităţiiValahiadin Târgovişte, a oficiat, la Catedrala din Târgovişte,în cadrul Pavecernitei, slujba Canonului celui Mareal Sf. Andrei Criteanul.

În cuvântul său, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgovişte, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat simbolistica bogată şi semnificaţia profundă a Canonului celui Mare şi rolul lui important în parcursul duhovnicesc al credincioşilor, în Sfântul şi Marele Post al Învierii Domnului.

Înaltul Ierarh a reamintit că postul este un important mijloc duhovnicesc de revalorizare a vieţii omului, de stabilirea a priorităţilor, dar şi o jertfă pe care o aducem Creatorului, cu sufletele şi trupurile noastre.

Frumoasă bijuterie spirituală a patrimoniului liturgic ortodox, aprofundare biblică şi patristică, dar şi rugăciune de pocăinţă,Canonul cel Mare este un cunoscut imn liturgic creştin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…