Slujbă arhierească în Parohia Stânca-Roznovanu

Duminică, 15 februarie 2015, în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va sluji Sfânta Liturghie în parohia misionară Stânca-Roznovanu din Protopopiatul Iaşi 1, păstorită de părintele Adrian Miron, informează “Ziarul Lumina”.

Răspunsurile la strană vor fi date de membrii Colegiului „Sfântul Nicolae“ al Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, cu care Parohia Stânca are încheiat un parteneriat din anul 2013, iar din soborul slujitor, alături de pr. protopop Toma Gradinaciuc, va face parte şi arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Momentan, în Parohia Stânca-Roznovanu slujbele se oficiază în capela de cimitir cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva“. Pe data de 21 mai 2012 a fost sfinţit de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, locul noii biserici, cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor“. Zidăria noului locaş de cult e aproape finalizată, urmând ca în perioada următoare să se înceapă lucrul la acoperiş.

Comentarii Facebook


Știri recente