Slujbă arhierească în Parohia Sadoveni

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit, vineri, 29 iunie 2012, Sfânta Liturghie în Biserica ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Parohia Sadoveni, Protopopiatul Pașcani, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În cadrul slujbei, tânărul Sergiu Tudose a fost hirotonit diacon, cuvântul de învățătură fiind rostit de pr. Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pașcani. Preasfințitul Calinic Botoșăneanul a vorbit în predica adresată enoriașilor parohiei Sadoveni despre sfinți și sfințenie.

‘Preasfinția Sa a amintit că omul ajunge la sfințenie prin lucrarea Duhului Sfânt, prin credință, prin evlavie, prin ascultarea și împlinirea poruncilor lui Dumnezeu și prin faptele bune. Credincioșii au plecat la casele lor, lăudând pe Dumnezeu întru sfinții Săi. Slujba Sfintei Liturghii și toate darurile pogorâte din cer au adus bucurie în sufletele credincioșilor care au venit la biserica parohială. În parohia Sadoveni s-a zidit o casă socială modernă dotată cu toate cele necesare. În așezământul social se vor organiza pentru credincioșii din parohie activități pastoral-misionare, spiritual-culturale și filantropice’, a relatat pr. protopop Pavel Postolachi.

Comentarii Facebook


Știri recente