Simpozionul Bibliștilor din Europa de Est și de Vest se desfășoară pentru a treia oară în România, la Caraiman

Simpozionul  Internațional al Bibliștilor din Europa de Est și de Vest, ajuns la ediția a VIII-a, se desfășoară pentru a treia oară în România, la Centrul Social-Pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii prahovene Caraiman, în perioada 27-31 mai 2019.

Acest simpozion este organizat de ‘Eastern European Liaison Committee’ (EELC), o dată la trei ani, în țări majoritar ortodoxe.

Primul simpozion a avut loc în 1998 la Seminarul de la Mănăstirea Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care pe atunci era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

În țara noastră s-a mai desfășurat ediția din 2007, la Sâmbăta de Sus, iar acum, în 2019 la Caraiman.

Delegatul Patriarhului României la acest eveniment este Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

În mesajul adresat participanților, Părintele Patriarh Daniel și-a exprimat speranța că acest eveniment „va contribui la intensificarea legăturilor academice dintre facultățile de teologie reprezentate de profesorii prezenți, în vederea mărturisirii și promovării credinței în Domnul nostru Iisus Hristos”.

Patriarhul Daniel a făcut referire la tema întâlnirii din acest an, „Antropologia în Noul Testament și în Tradiția Bisericii”.

Obiectivul acestui simpozion, a transmis Preafericirea Sa, este de a analiza, la nivel academic, o temă teologică centrală, cu profunde implicații biblice nou-testamentare, precum și de a evidenția rolul și importanța Sfintei Scripturi în istoria omenirii.

Vezi mesajul integral intitulat „Sfânta Scriptură, izvor de lumină și de comuniune între popoare și generații”.

În contextul Anului comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești, programul simpozionului cuprinde și o sesiune dedicată traducerilor Sfintei Scripturi în limba română.

Simpozionul este organizat de Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale şi Eastern European Liaison Committee din cadrul Studiorum Novi Testamenti Societas.

Foto credit: Trinitas TV / Bogdan Radu

Comentarii Facebook


Știri recente