Simpozion la Cluj: Satul românesc și provocările transmiterii credinței

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca va organiza în perioada 4-8 noiembrie 2019 Simpozionul Internațional „Satul și spiritul românesc, între tradiție și actualitate. Lectura Sfintei Scripturi și provocările transmiterii credinței”.

Întâlnirea face parte din suita de manifestări științifice ale facultății, proiectate pentru anul universitar 2019-2020.

Afișul evenimentului. Foto credit: Facultatea de Teologie Cluj-Napoca/ Facebook

Simpozionul este dedicat proclamării de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2019 ca „Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti”, informează facultatea pe pagina de Facebook.

În perioada 17-20 octombrie, unitatea de învățământ a organizat Simpozionul național dedicat dialogului dintre teologie, filosofie și știință, ediția a VII-a.

Preafericitul Părinte Patriarh a adresat pentru această întâlnire cuvântul intitulat „Iisus Hristos, Lumina lumii și Rațiunea creatoare a raționalității universului”.

Tema manifestării a fost „Ordinea fundamentală a universului și ideologiile relativiste actuale. Repere ale Tradiției iudeo-creștine valorificate în dialogul dintre teologie, filosofie și știință”.

Foto credit: Arhivă Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…