A început Simpozionul de la Cluj dedicat dialogului dintre teologie, filosofie și știință

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a debutat joi Simpozionul Național dedicat dialogului dintre teologie, filosofie și știință, ediția a VII-a, informează Mitropolia Clujului.

Tema manifestării din acest an este „Ordinea fundamentală a universului și ideologiile relativiste actuale. Repere ale Tradiției iudeo-creștine valorificate în dialogul dintre teologie, filosofie și știință”.

În deschiderea evenimentului a fost oficiată o slujbă de Te Deum în Capela Facultății, în prezența Mitropolitului Andrei al Clujului și a celorlalți participanți la simpozion.

După cuvântul inaugural din Aula Facultății al decanului instituției de învățământ, consilierul patriarhal Adrian Lemeni a citit mesajul Preafericitul Părinte Patriarh Daniel intitulat „Iisus Hristos, Lumina lumii și Rațiunea creatoare a raționalității universului”.

În cadrul manifestării vor susține comunicări mai mulți academicieni, profesori, teologi și cercetători, atât din țară, cât și din străinătate, cu preocupări constante în dialogul dintre teologie, filosofie şi ştiinţă.

În cadrul simpozionului vor avea loc două conferinţe:

  • Epigenetica şi evoluţia biologică – susţinută de acad. prof. Octavian Popescu de la „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
  • Creierul social şi creştinismul – susţinută de acad. prof. Ovidiu Băjenaru, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Preşedintele Societăţii Române de Neurologie.

Simpozionul se desfășoară în perioada 17-20 octombrie 2019 în colaborare cu Universitatea din București prin Centrul de Dialog și Cercetare în Teologie, Filosofie și Știință, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași prin Centrul de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filosofie și Știință, și Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente