Sicriul Reginei Elena a fost depus la Curtea de Argeş

Sicriul cu osemintele Reginei Elena a fost depus vineri în Catedrala Veche din Curtea de Argeş în jurul orei 16:00.

După ce militarii au aşezat sicriul pe catafalc, ierarhii prezenţi în lăcaşul de cult au oficiat o slujbă de pomenire pentru Regina României care s-a aflat în exil din 1947.

Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale şi Arhiepiscopul Calinic al Argeşului s-au rugat împreună cu clerul şi membrii Familiei Regale prezenţi în catedrala istorică.

Publicul va avea acces în catedrală începând cu ora 17:15 pentru a aduce un omagiu Reginei Elena.

Nu vor putea fi depuse flori în jurul catafalcului, ci acestea vor fi așezate în scuarul din fața Noii Catedrale Arhiepiscopale.

Slujba înmormântării

Slujba înmormântării va avea loc sâmbătă începând cu ora 12:00. La ora 12:40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală unde, la ora 13:00, va avea loc ceremonia de reînhumare.

Publicul va avea acces pe platforma din fața Noii Catedrale.

Patriarhul Daniel i-a adus omagiu

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adus vineri un omagiu Reginei Elena la catafalcul depus pentru trei sferturi de oră în Sala Regilor din cadrul Palatului Elisabeta.

Preafericirea Sa a rostit o rugăciune, apoi a semnat în Cartea de Condoleanțe și le-a adresat câteva cuvinte membrilor Familiei Regale.

Osemintele Reginei Elena au fost repatriate vineri la ora 11:00. La Aeroportul Internațional Otopeni, Mitropoliții Nifon și Iosif, împreună cu Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul au oficiat o slujbă de pomenire pentru sufletul Reginei-Mamă Elena.

În jurul orei 13:00 cortegiul funerar cu osemintele Reginei Elena a plecat de la Palatul Elisabeta spre Curtea de Argeș.

Rămășițele Reginei Elena au fost aduse în România la 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la decesul ei.

Regina-mamă Elena fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol.

A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne.

Spre deosebire de Regele Mihai I, Regina Elena nu şi-a mai revăzut niciodată ţara.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente