Sfinţirea sediului Protopopiatului Vaslui

Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, a sfinţit ieri, 9 februarie 2015, sediul administrativ al Protopopiatului Vaslui, informează “Ziarul Lumina”.

Într-o atmosferă de sărbătoare, ieri, 9 februarie 2015, Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, a săvârşit slujba de sfinţire a sediului Protopopiatului Vaslui, în prezenţa preoţilor din protopopiat şi a membrilor Corului preoţesc „Dignus est“, care au dat şi răspunsurile liturgice.

Actuala locaţie a fost achiziţionată de vrednicul protopop Ulea Vasile în anul 1980. La iniţiativa şi cu sprijinul Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, au început lucrările de extindere a spaţiului de şedinţe şi de modernizare a întregii clădiri începând cu anul 2013, fiind implicat pr. Vasile Pârcălabu, protopop la acea vreme al Protopopiatului Vaslui. Lucrările au fost continuate şi finalizate de actualul protopop, pr. Adrian Chirvasă.

După slujba de sfinţire, Preasfinţitul Părinte Corneliu a ţinut un scurt cuvânt în care a arătat importanţa lucrării edilitare ce s-a finalizat, greutăţile inerente care au intervenit pe parcursul lucrărilor, dar şi ajutorul lui Dumnezeu care a făcut ca toate să fie încununate de un bun sfârşit. Sala de şedinţe modernă va fi locul de întâlnire al preoţilor din protopopiat, unde se vor discuta principalele probleme ale vieţii Bisericii, dar şi un spaţiu ce va putea fi folosit pentru diferite activităţi ce au ca menire prezenţa şi intensificarea lucrării Bisericii în viaţa oamenilor. Preasfinţia Sa a amintit şi de multele şantiere de biserici şi de case parohiale ce se află pe raza Protopopiatului Vaslui, toate vizitate şi susţinute permanent, pentru intensificarea activităţii preoţilor în comunităţi văduvite prea mult timp de prezenţa lucrării sfinţitoare a Bisericii.

Părintele protopop Adrian Chirvasă a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru iniţiativa avută şi pentru sprijinul acordat în toate etapele procesului de renovare şi modernizare, pentru susţinerea şi îndrumarea de care nu a dus lipsă pe tot parcursul lucrărilor.

Comentarii Facebook


Știri recente