Sfințirea sediului ISJ Râmnicu Vâlcea

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit astăzi, 1 februarie 2011, începând cu orele 11:00, slujba de sfințire a sediului Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, informează arhiram.ro. Totodată au fost binecuvântate prin stropire cu Agheazmă și celelalte instituții care funcționează în cadrul ISJ Vâlcea: Casa Corpului Didactic Vâlcea, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vâlcea, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Vâlcea și federațiile sindicale: Federația Educației Naționale Vâlcea, Spiru Haret Vâlcea și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ Vâlcea.

La finalul evenimentului religios Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură și a oferit conducerii ISJ Vâlcea o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva.

„Este o datorie creștinească, dar și bucurie duhovnicească pentru ca locuința unde trăim, ca instituția unde lucrăm să fie sfințită an de an și binecuvântată prin rugăciunile Bisericii. Dumnezeu ne-a înzestrat cu trup și cu suflet, dar și cu puterea harică de a binecuvânta lucrările pe care El ni le încredințează. Se spune încă de la Facere că omul este pus stăpân și lucrător peste creația lui Dumnezeu, iar noi avem această obligație, această datorie să sfințim locul unde ne desfășurăm activitatea”, a spus Preasfinția Sa.

La eveniment au participat inspectorii școlari ai ISJ Vâlcea în frunte cu Prof. Ana Gabriela Ene, Inspectorul General, profesori, institutori și angajații instituțiilor adiacente.

Comentarii Facebook


Știri recente