Sfințirea Bisericii Rotăria-Ciortești, Protopopiatul Iași II

Înaltpreasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a resfințit astăzi, 2 iulie, Biserica „Sfinții Arhangheli” din filia Rotăria-Ciortești, a Parohiei Pietriș, Protopopiatul Iași II, după cum ne-a relatat Constantin Ciofu, Redactor „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Sfântul lăcaș a fost reconsolidat și înfrumusețat în ultimii ani sub coordonarea părintelui suplinitor Marian Nimerincu. După slujba de resfințire, cei peste 1000 de credincioși s-au închinat sfintei mese din sfântul altar. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Teofan pe un podium amenajat în curtea sfântului lăcaș. Răspunsurile la strană au fost date de Corul Bisericii „Sfântul Ierarh Nectarie” din Iași.

După citirea Sfintei Evanghelii, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat credincioșilor de ce se zidesc biserici, făcând referire la sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, pomenit astăzi de Biserica noastră. La final, părintele Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași II, a citit Hrisovul de sfințire și a apreciat lucrarea pastoral-misionară a părintelui paroh. Părintele paroh Marian Nimerincu a mulțumit Înaltpreasfințitului Teofan pentru prezență, îndreptându-și gândul de recunoștință față de toți cei care au sprijinit lucrările la Biserica „Sfinții Arhangheli”. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a acordat părintelui paroh rangul de iconom, iar persoanelor care au ajutat la reînfrumusețarea lăcașului de închinăciune le-a oferit distincții de vrednicie.

La final, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a citit o rugăciune de dezlegare pentru toți credincioșii. În Căminul cultural al comunei Ciortești a avut loc un spectacol de muzică folclorică și dans tradițional românesc susținut de copiii de la școala din localitate și de elevii comunei care s-au înscris la Colegiul de Arte „Octav Băncilă” din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente