Sfințirea bisericii Parohiei doljene Carpen

Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit duminică, 18 noiembrie 2012, Sfânta Liturghie și slujba de sfințire a Bisericii cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia Carpen, din Protoieria Craiova Nord, județul Dolj. După slujbă, Mitropolitul Olteniei a tâlcuit pericopa duminicălă, corbind credincioșilor prezenți despre învățăturile desprinse din Parabola. Totodată, IPS Irineu a vorbit despre importanța actului sfințirii unui lăcaș de închinare, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Între sărbătorile și slujbele Sfintei noastre Biserici, un loc important îl ocupă sfințirea lăcașului de cult. Acest moment de mare încărcătură duhovnicească vine în viața noastră, o împlinește și ne deschide noi orizonturi spre mântuire. Atunci când îl chemăm pe Dumnezeu să ne vină în ajutor și când El trimite harul Preasfântului Său Duh asupra noastră, toată viața noastră este sfințită și binecuvântată”, a conchis IPS Irineu Irineu.

Pentru osteneala depusă la ridicarea sfântului lăcaș, preotul Dumitru Camen a fost ridicat la rangul de iconom. Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din comuna Carpen a fost ridicată în perioada 1990 – 2001, cu sprijinul credincioșilor. Lucrările de pictură au fost executate în perioada 2002 – 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente