Sfințirea bisericii din Cimitirul Pacea – Nou din Suceava

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a sfințit duminică, 14 iulie 2013, Biserica „Înălțarea Domnului” a Cimitirului Pacea – Nou din Suceava. Evenimentul s-a bucurat de prezența a mii de credincioși care au trecut cu acest prilej prin sfântul altar. Părintele paroh Bogdan Nicolae Curic a primit din partea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților distincția de iconom stavrofor, informează „Ziarul Lumina”.

În Duminica a III-a după Rusalii, IPS Pimen a sfințit biserica din Cimitirul Pacea – Nou din Suceava. Sfântul lăcaș a fost construit între anii 2009-2013, având ca hram Înălțarea Domnului. După cum ne-a relatat pr. Vasile Irimia, protopop al Protopopiatului Suceava 1, părintele paroh Bogdan Nicolae Curic s-a străduit cu multă jertfă pe întreg parcursul acestor ani să înalțe această sfântă biserică, fiind ajutat și de Primăria Municipiului Suceava, dar și de credincioșii din localitatea natală Bosanci.

„Numeroși credincioși, atât din oraș, cât și din parohiile vecine, în mod deosebit din parohia Bosanci, au fost prezenți la slujba de sfințire și la Sfânta Liturghie, săvârșite de Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Pimen, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi. Pentru vrednicia și jertfa de care a dat dovadă, preotul paroh Bogdan Nicolae Curic a fost hirotesit iconom stavrofor. În încheiere, pr. Bogdan Nicolae Curic a mulțumit, în primul rând, Bunului Dumnezeu pentru ajutorul pe care l-a primit, apoi Înalt Preasfințitului Pimen, autorităților locale care l-au ajutat și tuturor donatorilor și credincioșilor care, din puținul lor, au contribuit la înălțarea acestei sfinte biserici. Necesitatea acestei noi biserici a fost dată de faptul că Cimitirul Pacea – Vechi nu mai avea niciun loc de veci liber. Din acest motiv, Primăria Municipiului Suceava a donat un spațiu nou, jumătate din acest spațiu completându-se deja cu morminte. Astfel, Înalt Preasfințitul Pimen a găsit de cuviință să se ridice și o sfântă biserică în acest nou cimitir”, a spus pr. protopop Vasile Irimia.

În cuvântul adresat credincioșilor, Înalt Preasfințitul Pimen a arătat importanța pe care Biserica o acordă proniei dumnezeiești, stării de grijă a lui Dumnezeu față de noi, oamenii, care purtăm chipul lui Dumnezeu și suntem chemați să ne străduim ca să ajungem la asemănarea cu Dumnezeu.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a vorbit apoi despre necesitatea ridicării unei biserici în Cimitirul Pacea – Nou din Suceava. „Mântuitorul nostru Iisus Hristos, în Sfânta Evanghelie de astăzi, ne arată cum să trăim și să cumpănim faptele vieții noastre: «Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate acestea se vor adăuga vouă». În tot ceea ce facem, gândim și vorbim este o rânduială, o ierarhizare. Ne îngrijim și pentru viața pământească, pentru trup, hrană și îmbrăcăminte, dar în primul rând trebuie să ne îngrijim de suflet. Am sfințit această biserică făcută cu multă jertfă aici, în cimitir. Este firesc ca în orice cimitir să fie și o biserică”, a explicat IPS Pimen.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…