Sfinții Părinți despre curaj și prudență

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul Sfinții Părinți despre curaj și prudență, cel de-al V-lea volum al colecției „Sfinții Părinți pe înțelesul tuturor”.

Lucrarea reunește texte patristice referitoare virtuțile curajului și prudenței, selecția fiind realizată de Domnul Ionuț Vișan, anunţă Sectorul Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Bucureştilor într-un comunicat de presă.

Toate fragmentele patristice sunt însoțite de comentarii semnate de Părintele Adrian Agachi.

„Învățăturile patristice ne pot ajuta în demersurile noastre de a fortifica puterea curajului nostru și de a stabili măsura prudenței, astfel încât ambele virtuți să fie cu adevărat desăvârșite.

În contextul actual, dominat de lașitate, îndrăzneală neîntemeiată și lipsa unei gândiri raționale și coerente, textele Sfinților Părinți ne îndeamnă să adoptăm calea viețuirii creștine: responsabilă, curajoasă, lucidă, dar, în același timp, guvernată de prudență.

Toate aceste virtuți, la rândul lor, creează contextul necesar pentru dobândirea celei mai de preț calități umane dintre toate: înțelepciunea. Însă, pentru a ajunge aici, este nevoie atât de un curaj înțelept, cât și de o prudență bine întemeiată”, se menţionează în Introducerea lucrării.

Lucrarea poate fi achiziționată de la magazinele Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto credit: Arhiepiscopia Bucureştilor

Comentarii Facebook


Știri recente