Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe s-a întrunit în ședință de lucru

Sinodul Bisericii Serbiei

Lucrările Sfântului Sinod arhieresc al Bisericii Ortodoxe Sârbe au început oficial sâmbătă, 14 mai 2016, prin oficierea Sfintei Liturghii la Mănăstirea Peć (Kosovo), vechea reședință a arhiepiscopilor și patriarhilor sârbi.

Luni, 16 mai, Sinodul s-a întrunit în ședință de lucru, sub președinția Preafericitului Părinte Irinej, Patriarhul Serbiei, la Palatul Patriarhal din Belgrad pentru a discuta subiectele de pe ordinea de zi.

Sinodul a analizat rapoartele tuturor ierarhilor privind viața și activitatea eparhiilor lor în anul 2015 și a discutat referitor la nevoile, oportunitățile și responsabilitățile Bisericii în perioada următoare.

O atenție deosebită a fost acordată Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, care se va ține în Creta, în perioada 18-27 iunie 2017.

Sursa: spc.rs

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…

Înălțarea Domnului la Paraclisul CMN | FOTO

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat de Înălțarea Domnului, Sfânta Liturghie la altarul de vară de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu   Urmăriți-ne pe Instagram!