Sfântul Nectarie, cinstit la Dăbâca – Gherla

În Parohia Dăbâca, din Protopopiatul Gherla, judeţul Cluj, a avut loc, pe 17 februarie 2015, un eveniment închinat Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, informează Ziarul Lumina.

„Este al doilea an consecutiv în care marele sfânt şi vindecător a prilejuit manifestări deosebite în această străveche comunitate românească“, a declarat parohul Ovidiu Feldioran. Timp de şase săptămâni, în fiecare zi de marţi, în biserica parohială, s-a oficiat acatistul Sfântului şi s-au susţinut cateheze pe diferite teme. La aceste manifestări a participat un număr mare de credincioşi, iar această perioadă de post şi rugăciune a culminat cu prezenţa, în ziua de 17 februarie, a unei părticele din Sfintele Moaşte ale Sfântului Nectarie, aduse de la Biserica studenţilor din Cluj-Napoca. Cu această ocazie, în sobor de preoţi, s-a oficiat Slujba Acatistului şi Sfânta Liturghie. Din sobor a făcut parte şi protopopul de Gherla, Iulian-Paul Isip, care a rostit şi un cuvânt de învăţătură, în care a evidenţiat virtuţile deosebite ale acestui sfânt părinte şi a lansat îndemnul la o viaţă creştinească autentică într-o lume din ce în ce mai săracă duhovniceşte.

Sfantul Ierarh Nectarie este unul dintre sfinţii secolului trecut, despre care sunt o mulţime de mărturii ce dovedesc intervenţia acestuia şi ajutorul lui în vieţile creştinilor care-l cheamă în rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente