Sfântul Mare Mucenic Artemie cinstit la Mănăstirea Căldărușani

Biserica Ortodoxă îl cinstește în data de 20 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Artemie. Cu această ocazie, la Mănăstirea Căldărușani a fost oficiată Sfânta Liturghie de părintele arhimandrit Lavrentie Gâță, starețul mănăstirii, împreună cu părinții slujitori ai așezământului monahal. Credincioșii prezenți la mănăstire au avut ocazia să se închine la un fragment din moaștele sfântului ce se află din prima jumătate a secolului al 17-lea la Mănăstirea Căldărușani.

Moaștele Sfântului Artemie au fost aduse spre închinare în anul 2013 la București cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.

Sfântul Artemie s-a născut în Egipt, la sfârșitul veacului al treilea, ca fiu al unor credincioși de bun neam. De tânăr a intrat în rândul ostașilor, unde a fost învrednicit de mari dregătorii, pentru vitejia sa. De aceea, Sfântul împărat Constantin cel Mare (306-337) l-a socotit unul dintre oamenii săi de încredere. El i-a fost alături când a luptat, în anul 312, cu Maxențiu, și a văzut semnul crucii arătat pe cer, pentru care s-a întărit în credință.

Comentarii Facebook


Știri recente