Sfântul Manuil cinstit la Bolintin Deal, în Biserica ctitorită de Emanoil Băleanu

Sfântul Manuil cinstit la Bolintin Deal

Episcopul Ambrozie al Giurgiului a slujit duminică în ctitoria omului politic Emanoil Băleanu din Bolintin Deal, biserică ce și-a serbat hramul secundar: Sfântul Mucenic Manoil.

Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie și a prezidat lucrările conferinței preoților din Protopopiatul Bolintin, informează Episcopia Giurgiului.

Cu acest prilej, în biserică au fost așezate spre cinstire moaștele Sfântului Luca al Crimeii de la Capela Spitalului Bolintin.

Lăcașul de cult, monument istoric, închinat Sfântului Mucenic Manuil a fost construit după 1860 pe locul unei biserici distruse de otomani. Ctitorul bisericii, Emanuil Băleanu a trecut la cele veșnice să o vadă terminată. Lucrarea a fost dusă la sfârșit de fiul său, Emanoil II Băleanu.

Biserica are hramul principal „Sfântul Nicolae” și se află la numai 17 km de București, în satul Bolintin Deal.

La finalul slujbei, ierarhul l-a felicitat pe părintele paroh Pisculungeanu Florian pentru lucrarea desfășurată în Parohia Bolintin Deal I.

Sfântul Mucenic Manuil este cinstit în data de 17 iunie împreună cu frații săi, Savel şi Ismail. Cei trei frați perși au fost uciși pentru credința lor de împăratul Iulian Paravatul.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…