Sfântul Ilie ocroteşte un nou lăcaş de cult în Bistriţa. Biserica a fost sfinţită după paisprezece ani de la punerea pietrei de temelie

IPS Andrei a sfinţit o biserică în Bistriţa

După paisprezece ani de la punerea pietrei de temelie, biserica ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Bistriţa a fost sfințită, astăzi, în duminica a 7-a după Rusalii.

Slujba din 23 iulie 2017 a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în sobor de aproximativ 30 de preoți și diaconi. După târnosire Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară, situat în apropierea locașului de cult, informează Radio Renaşterea.

În cadrul predicii, Părintele Mitropolit a vorbit despre legătura strânsă dintre starea sufletească și cea trupească, explicând că adesea neputința trupurilor noastre vine din păcatele săvârşite.

Mai multe persoane cu deficiențe de auz și vorbire din Bistrița, care au asistat la Liturghie, au putut să înțeleagă slujba și cuvântul de învățătură rostit de ÎPS Andrei, cu ajutorul pr. prof. Constantin Onu de la Facultatea de Teologie din Pitești, care a expus ceremonialul în limbajul mimico-gestual.

La finalul slujbei, ÎPS Andrei a oferit părintelui paroh Constantin Mileșan, Crucea Transilvană, iar fiul său, părintele Cătălin Mileșan, care slujește la demisolul bisericii pentru comunitatea de surdo-muți din oraș, a fost ridicat la rangul de sachelar. Au fost oferite și diplome de aleasă cinstire mirenilor care au sprijinit lucrarea bisericii.


Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul” din municipiul Bistriţa a fost înfiinţată în anul 2000, iar după trei ani s-au demarat lucrarile de construcție ale locasului de cult, situat peste podul Budacului pe strada Mihai Viteazu. La mai puțin de un an s-a slujit în demisolul bisericii, iar în 2009 au fost demarate lucrările de pictură a sfântului locaș, lucrări finalizate în 2014. În prezent la demisolul bisericii Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Bistriţa slujește Pr. misionar Cătalin Mileșan care oficiază slujbele în limbaj mimico-gestual pentru comunitatea surdo-muților din Bistrița.

Comentarii Facebook


Știri recente